tiistai 19. huhtikuuta 2011

Linnan sisätiloihin uimalla, ilma-aluksessa

Keli oli erinomainen, vuorenseinämällä vaikeakulkuisen kinttupolun päässä sijaitsi linna. Linna, jonka pihalla oli yksi lyrandalin talon ilma-aluksista. Ilma-alusta ja joitakin ruumiita lukuunottamatta linnan piha näytti olevan autio ja tyhjä, mutta tarkempi tarkkailija saattoi nähdä kuinka pihan yhdessä nurkassa, kalterioven edessä olevan sänkykasan ja pensaiden suojassa seisoi kaksi lohikäärmesyntyistä.
Ne liikkuivat hiukan hermostuneesti, kärsimättömästi, katsellen välillä kalteriovien ja päärakennuksen välillä. Sankari nelikkomme oli siirtynyt kaivon kautta linnan sisätiloihin, uimalla vain vähän aikaa sitten ja nyt sisätiloista kuului jo taistlua. Mutta loppujen lopuksi ne pysyivät paikoillaan, siinä mihin heidät oli komennettu. Halu rynnätä apuun oli kyllä kova mutta kunnia piti paikoillaan. Toinen, isompi joukkio lohikäärmesyntyisiä aikoi tehdä valehyökkäyksen vuoren sisään toisen oven kautta.

Vuoren seinämään hakatun oven sulkevien kalteriovien takaa kuului pimeydestä selkeästi ääniä, lohikäärmesyntyisille tuttuja taistelusta johtuvia kahahduksia ja kilahduksia, urahduksia ja hiljaisia sähädyksiä. Lopultakin taistelun äänet hiljenivät selkeästi ja ulkona olevat lohikäärmesyntyiset tuntuivat rentoutuvan, vain hiukan.
Huuto "Ilma-alus" kuului ja pysäytti kaiken toiminnan.

Pian huudon jälkeen rakennuksesta ryntäsi ulos kääpiö soturi Zagrim, perässään puoliörkki Avvil, Goljatti Lendar ja ihminen Unolmo.
Zagrimin karjaisu "Moppi, alus lähtökuntoon" kaikui linnakkeen muureista ja hävisi vuoristoon. Kaksi lohikäärmesyntyistä komennettiin nelikon kanssa ilma-alukseen ja alus nousi ylös. Avvil ja Lendar siirtyivät jälleen harppuunan äärelle, Moppi oli ruorissa. Harppuuna, jos toinenkin ammuttiin ilmaantuneen ilma-aluksen miehistöön. Tähtäimessä oli ehkä kokonsa puolesta, valtaisa peikko joka näytti aluksella olevan.

Alusten päätyessä valtausetäisyydelle Peikko toimi nopeimmin ja hyppäsi omasta aluksestaan Zagrimin alukseen keskelle kantta, valtava harppuuna rintakehässään. Iskuja jaeltiin, Ryöväreiden aluksen kapteeni teleporttasi Lendarin ulos aluksen kannelta, tämän kuumeisesti repiessä otetta aluksen naruista. Otteen saatuaan Lendar heilautti itsensä aluksen "kölin" alta toiselle puolelle ja jäi hiukan kannen alapuolelle, ei päässyt aivan haluamaansa paikkaan. Taistelu oli tiukka, kuuma ja tulinen, uhkakuva ulottuvasta peikosta riehumassa aluksen kannella oli todellinen mutta nelikkomme sai ryövärialuksen haltuunsa tiukkojen vääntöjen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti