tiistai 21. joulukuuta 2010

Välinäytös: CSI Deneith toinen osa; Blackbones

Sharnissa satoi, kylmä tuuli puhalsi Tikarijoelta(Dagger river), ja jäiset pisarat putosivat taivaalta. Jalankulkijat, ne harvat jotka ulkona liikkuivat etsivät suojaa katosten ja siltojen alta, mutta silti Blackbonesissa oli lämmintä, lähes kuumaa. Ilma oli ummehtuneen oloista, täynnänsä savua ja pahanhajuista outoa tuoksua. Blackbonesin tunnelistot olivat reitti alas alapuolisiin tehtaisiin (cogs) ja sieltä tuoksut ja lämpö kohosi tänne, ylläpitäen savuisen lämmintä ilmapiiriä.

Alina d'Deneith katseli ympärilleen ärsyyntyneenä kiroten mielessään tuuriaan, kaupunginvartiosto oli kutsunut hänet tänne Sharnin Blackbonesiin slummialueelle hänen vahtivuoronsa päätteeksi. Tarkistaen ettei kostea viitta ollut tahriintunut tutkimuksen aikana, Alina otti hanskansa käsistään ja katseli ympärilleen. Viimeisiä vesipisaroita tippui hupun reunalta. Vartioston edustaja Dolias Nain oli selvittänyt Alinalle jo tilannetta, eivätkä he olleet sotkeneet paikkoja. Mutta silti Alinan loitsut olivat pettäneet hänet jo toistamiseen lyhyellä aikaa, tälläkin kertaa hän oli saanut ainoastaan epävarmoja vihjeitä tapahtumista.

Nyt jälkikäteen hän katseli tapahtumapaikkaa ja ruumista silmämääräisesti, tarkkaillen samalla ympäröivää aluetta. Liikennettä oli jonkin verran ja tuossa lähellä oli myös Punainen vasara niminen tavernan kyltti ja sisäänkäynti, ehkä joku olisi nähnyt jotakin?

Sotataottu oli menettänyt päänsä, se kuka tai mikä, oli tämän tehnyt oli ollut voimakas ja tehokas, sotataotussa ei näkynyt muita tuoreita jälkiä. Joitakin vanhoja, jo oikaistuja ja korjattuja kolhuja mutta ei mitään sen tuoreempaa, poissulkien sen että sillä ei ollut päätä. Dolias Nain oli jo ennen Alinan tuloa saanut selvitettyä, sotataotun tunnuksista, että se oli a1-Cluster, vapaa sotataottu, joka oli työskennellyt Sharnin alapuolisissa sulatoissa (cogs) Tainin suvun palveluksessa. Tämä oli jo kolmas lähiaikoina kuollut, oikeammin lopetettu sotataottu ja toinen sellainen johon Alina törmäsi. Kaksi sotataottua oli tapettu oudoissa olosuhteissa Sharnissa, Blackbonesin alueella ja yksi varastomurron yhteydessä, salakuljetusepäilyn yhteydessä, jota Alina tälläkin hetkellä tutki muiden asioiden ohella..

"Dolias, oletteko kyselleet onko kukaan nähnyt mitään?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti