lauantai 30. lokakuuta 2010

Välttämättömyydet


Wizards of the Coast julkaisee parhaillaan uudestaan D&D:n neljännen laitoksen perussääntöjä nimikkeen 'Essentials' alle. Ajatus ei ensi kuulemalta vaikuta järkevältä. Neljänteen laitokseen on jo julkaistu huomattava määrä sääntökirjoja - minulta löytyy kolme Player's Handbookia muutama Dungeon Master Guide ja pari Monster Manualia. Nämä kaikki laajentavat sarjojensa ensimmäisiä kirjoja. Miksi ihmeessä sitten Essentials? Miksei Essentials olisi ensimmäiset kirjat kuten aiemmin?

En tiedä. Enkä oikeastaan mietikään tätä kuin omalta kannaltani. Olen hankkinut Rules Compendiumin (sisältää säännöt yhdessä normaalia pienempikokoisessa kirjassa) ja Dungeon Master Kitin. Aion hankkia vielä ainakin Monster Vaultin.

Minulla on kaksi perustetta. Haluan tokenit, koska koen että ne ovat välttämätön osa sujuvaa neljännen laitoksen peliä ja paljon halvempia kuin miniatyyrit. Toinen peruste on, että haluan säännöt uudelleenkirjoitettuina korjattuina versioina.

Vaikka pidän kymmenistä hahmoluokista, joita eri Player's Handbookit ovat tuoneet mukanaan, eläkeläisenä pelaan kuitenkin luultavammin Essentials-tyyppisillä säännöillä, joista turhuudet on karsittu pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti