keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Mustajuuren kylä

Matkallaan Harkenwoldista Fallcrestin kaupunkiin, nelikko saapui Mustajuuren kylään...

... Mustajuuren kylän uusi, vastavalittu paimen Arcan nosti ja ojensi kätensä pyörähtäen hitaasti katsomaan seurakuntaansa, vasta puhdistetun ja uudelleen käyttöönotetun temppelin rukoushuoneessa, antaen katseensa kiertää hymyilevien kyläläisten kasvoilla. Lopulta nyökäten edessään seisovalle nelikolle
"Suvereeneille hallitsijoille ja Valon polulle ylistys! Kotimme on taas vapaa! Me kaikki voimme kiittää teitä kylämme pahuuden ikeen alta vapauttamisesta, Toraash kultisteineen on poissa. Boldrein Jumalallinen johdatus ohjasi teidät luoksemme hädän hetkellä. Me Mustajuuren kylässä emme unohda tätä ikinä. Sen minä lupaan Teille, että Teillä kaikilla on täällä aina lämmin koti ja pehmeä paikka missä painaa pää yöksi tyynylle."

Arcanin edessä seisoi kookas sotataottu Valontuoja, Avvil Tharaskinin huoneesta, Unolmo Cannithin huoneesta ja Raven. Arcan antoi katseensa kiertää nelikon levollisilla vaikkakin väsyneillä, kaiken kokeneilla kasvoilla, poissulkien tietysti sotataotun metallinen kasvot, kuori ,joilla ei ilmekään värähtänyt missään tilanteessa...

"Emme tiedä mihin tämä olisi johtanut, kuten olette havainneet kaiken sen tohinan mitä olemme tässä tehneet, me olemme järjestäneet teille juhlat. Siirtykäämme pihan puolelle juhlimaan Arawain antimista, Seuratkoon Ollandran kosketus kaikkia teitä missä sitten kuljettekin."

Nelikon ottaessa osaa juhlintaan, Arcan otti ja ohjasi Valontuojan syrjään, "Sinä et siis syö etkä juo, miten hengittäminen tai vuodatteko edes verta, jos teitä isketään? Anteeksi uteliaisuuteni ja kiinnostukseni, sillä en ole kaltaisiasi ennen tavannut, nähnyt ehkä kauempaa silloin sodanaikaan ja kuullut puheita mutta pitänyt niitä kaikkia huhupuheina enemmänkin ja sellaisena kansankiihottamisena tai oikeammin pelonlietsontana mutta nyt kun olen ensikosketuksen saanut voin todeta olevani kiitollinen tästä tapaamisesta."

Ottaen Valontuojan vankasta kädestä kiinni Arcan käänsi päänsä painuksiin ja huokaisi syvään jatkaen sitten hiljaisemmalla, hiukan vapisevalla äänellä.
"Näin enneunen jossa Sinä olit mukana. Olet valon koskettama mutta sankan synkkä usva tai savu peittää tulevaisuuttasi, valonpilkahduksia kuitenkin usvasta nousi aina yksittäin siellä täällä. Mitä se sitten tarkoittikaan, vaikea tie odottaa sinua! Siksi en tohtisikaan kysyä sinua etsimään enää lisää vaikeuksia mutta. Ottaessani yhteyttä Sharniin, ilmoittaessani tapahtuneesta, Valon Temppeliltä otettiin yhteyttä heti perään, Piispa kysyi apuani."
Hiljentyen hetkeksi katsoen Valontuojan ilmeettömiin kasvoihin, yrittäen etsiä niiltä vinkkiä tai merkkiä tämän ajatuksista ennenkuin jatkoi taas
"Tämä Valon Temppelin tutkija, eräs nuori Valon polkua seuraava pappi Marla on tutkinut historiaa ja Pimeän kuusikon kultteja. Nentirin laaksoa ja Fallcrestistä luoteeseen on eräs Talvivaaran kylä. Marlan tutkimusten mukaan ja jonkun satunnaisen todistajan mukaan jokin pieni joukkio pimeän kuusikon kannattajia, joista yksi tutkimusten mukaan oli myös Toraash, on matkannut kohti Talvivaaraa noin vuosi sitten, samoihin aikoihin Toraash tuli ja jäi luoksemme. Me typerykset pidimme sitä hänen saapumistaan taivaanlahjana, sillä pari päivää Toraashin saapumista ennen silloinen pappimme menehtyi ollessaan metsällä keräämässä tarvikkeita. Nyt se kaikki tuntuu liiankin sopivalta mutta anna anteeksi tämä muistelu. Takaisin siis oikeaan asiaan, anteeksi vielä, siis Valon Polun Marlan ja Valon temppelin piispan pyyntöön. Marla on tutkimustensa valossa saanut selville, että tätä synkän kuusikon joukkiota johtaa, tai johti kieroutunut pappi Kalarel ja hän pelkää että Kalarel on perustanut jonkilaisen salaisen kultin alueelle ja järjestää epäpyhiä menoja. Hänen pyyntönsä sinulle ja teille, kuultuaan teoistanne täällä, on se että menette Talvivaaraan ja selvittäen onko alueella jonkinlaista kuoleman kulttia, tai epäpyhää toimitaa. Ja jos sellaisesta jotakin näyttöä löytyy niin lopetatte toiminnan alkuunsa!!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti