maanantai 22. maaliskuuta 2010

Hahmojen taustaoptioista

D&D 4. laitoksen Player's Handbook 2 tuo käsitteen Backgrounds optioksi hahmonluonnin yhteyteen. Pelimekaniikan kannalta sillä ei ole suurta merkitystä, mutta tarinan ja hahmon syvyyden kannalta sitäkin enemmän. Taustoja voi valita yhden tai useamman, tai siis olla valitsematta. Taustoja on erilaisia ja ne mitä kirjasta löytyy tarjoaa pelkän pohjan jonka varaan voi lähteä kehittämään ja kuvailemaan tarkemmin. Eberron Player's Guide laajentaa valikoimaa edelleen. Kaikki nämä pieniä ideoita, jotka elävöittävät hahmoa luoden ehkä hiukan mysteeriä tai miksei jotain hyvin arkista osaksi hahmon tarinaa.

Dungeon Master Guide 2 kirjoittaa samasta aihepiiristä hiukan eri nimellä. Se puhuu asiasta nimellä Roleplaying Hooks. Ajattelin ottaa käyttöön tämän Stephen Radney-MacFarlandin idean The Souls Lost -kampanjaan yhdessä. Yllä mainittu Backgroud sääntö on myös käytössä.

Koukku on se, että pelaaja saa halutessaan valita yhden koukuista osaksi hahmon taustaa.  Seuraavassa on ensimmäinen niistä.

Mysterious Mark
Prerequisites: Elf, any aberrant dragonmark feat.
The character, an elf,  has an aberrant dragonmark in partially visible part of his or her body (neck, for example). The character suspects that the mark is not normal. The aberrant dragonmarks never are, but this one sometimes seems very vivid and and its markings change from time to time. Since character's birth the mark has been a well kept secret. The character does not know the identity of his father.

Lisään uusia koukkuja kirjoitetaan tägin koukut alle lähipäivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti